PROBLEME IN BUSINESS, CARIERA SAU RELATII?

Gandind asa rezolvi orice problema!

Cu totii intampinam provocari in fiecare zi pe care incercam sa le rezolvam prin diferite metode creative. Probabil ti s-a intamplat si tie sa te afli intr-un impas, intr-un punct in care absolut orice te enerveaza si simti ca nu progresezi. Ai impresia ca afacerea ta sta pe loc si odata cu ea, evolutia ta personala. Stim ca daca incercam sa dam vina pe alte persoane din jur nu rezolvam problema. Stim deja asta! Dar ce putem face sa iesim din aceasta situatie? Mai mult! Ce declanseaza aceasta stare? De ce inainte eram bine si totul mergea perfect?

Principalele cauze pe care le-am identificat sunt:

  • Calitatea scazuta a grupului de prieteni;
  • Nu ne tinem atentia pe o problema cu adevarat dificila;
  • Nu avem termeni de comparatie suficienti de buni

Calitatea scazuta a grupului de prieteni ne tine blocati in conditia actuala. Cea mai eficienta metoda sa iesi dintr-un platou este sa petreci mai mult timp cu persoane mai inteligente si de succes decat tine. Stiu ca nu se simte confortabil deoarece iti place sa o arzi cu prietenii tai la bere, wiskey, un meci, un gratar sau pe la diferite petreceri. Ei te fac sa te simti bine, important, iti acorda atentie, te asculta si rad la glumele tale. Noul grup de persoane nu iti ofera aceste impulsuri de dopamina, de placere. Dimpotriva, te fac sa te simti putin prost ca sunt mai inteligenti decat tine, iti spun ca gandesti gresit si ca esti gras. Te iau cu ei la sala si munciti din greu. te scoli cu febra musculara si cu egoul la pamant.

Da! Este greu! Am trecut prin asta in 2012-2016 si m-am fortat dinou in 2018-2020 sa stau pe langa astfel de oameni. Trebuie sa ai o mentalitate deschisa, sa iti doresti sa inveti, sa ai abilitatea de a-ti tine gura inchisa cand altcineva mai bun decat tine vorbeste, sa iti ciulesti urechile si sa deschizi ‘notes’ in telefon ca sa notezi lucruri la care trebuie sa lucrezi.

Tine cont ca noul grup de prieteni te accepta daca observa ca evoluezi, ca iti schimbi comportamentul, chit ca nu esti la fel de buni ca ei. Vor sa te ajute pentru ca stiu ca daca tu ai succes, atunci si ei vor avea mai mult succes.

Legat de „Nu ne tinem atentia pe o problema cu adevarat dificila” si „Nu avem termeni de comparatie suficienti de buni” iti recomand sa te uiti la clipul de mai sus. este o bucata dintr-o sedinta de coaching cu un om de afaceri din Anglia. Tu ai probleme pe plan personal sau de afaceri? Sunt serioase? Crezi ca as putea sa te ajut cu ele? Ok! Atunci intr-a mai jos si rezerva-ti o sedinta gratuita de 30 de minute in care tu sa imi poti descrie in detaliu ce se intampla mai exact in viata ta. Eu imi doresc din tot sufletul sa te ajut. Tu iti doresti sa te ajuti?