Cand situatia stresanta soseste, daca nu ti-ai facut preagatirea inainte, foarte greu o sa ii faci fata cu succes.

⁣Focalizandu-te doar pe situatia dezastruoasa si neputand sa ramai coerent in gandire sa gandesti 3-4 mutari in avans, nu faci decat sa reactionezi prin decizii din ce in ce mai proaste, in acord cu inrautatirea situatiei din exterior.⁣

De aceea dupa recesiune oamenii bogati devin si mai bogati ca inainte, iar cei saraci mai saraci ca inainte.⁣

Cu totii vrem avantaje:⁣
- sa fim in fata celorlalti, smecheri, flexin'
- sa fim independenti de un sef sau un program fix
- sa fim pregatiti⁣ pentru situatii neprevazute
- sa fim calmi sub stres⁣
- sa avem conexiuni cu oameni de valoare⁣
- sa avem acces la informatii importante devreme, care pot fi transformate in bani ulterior
- sa stii cum sa iti protejezi identitatea⁣

Da! Sigur! Si eu am vrut aceste lucruri, insa mentorul meu mi-a deschis ochii. Stand cu fundul pe canapea si sperand ca ceva magic o sa se intample, urmarind story-uri 7 ore pe zi de la diferite persoane care iti plac foarte mult, uitandu-te la serialul tau preferat sau urmarind mentorii tai pe canalul de you tube NU VEI PRIMI NICIODATA aceste lucruri. ⁣

De ce?⁣ Pentru ca nu le meriti. Charlie Munger spunea foarte, foarte bine : ⁣

"To get what you want, you have to deserve what you want. The world is not yet a crazy enough place to reward a whole bunch of undeserving people. People calculate too much and think too little."

"Pentru a obține ceea ce vrei, trebuie să meriti ceea ce vrei. Lumea încă nu este un loc suficient de nebunesc pentru a recompensa o multime de oameni care nu merita. Oamenii calculează prea mult și gândesc prea puțin."

Adevarul este simplu, logic, evident.

Daca te descurcai de unul singur sa obtii ce iti doresti foarte mult, le-ai fi avut pana acum?⁣Daca functiona ce ai facut pana acum, aveai ce iti doreai. E la mintea cocosului...

Stand cu oamenii panicati de ce se intampla, uitandu-te la stiri care prezinta criza, observand cum cei din jur se pierd cu firea si nu mai gandesc rational este absolut normal sa le copiezi comportamentul.

Acest lucru in stiinta se numeste gandirea de grup (GroupThink) si este o greseala cognitiva foarte raspandita.

Gandeste-te ca toata religia a fost creata pe acest dezavantaj cognitiv de care tu inca poate nu esti constient. Doar in grupurile exclusiviste de milionari vezi aceasta exceptie foarte usor.

De ce? Ei o folosesc sa faca bani.

Pana nu demult cea mai puternica banca de pe planeta a fost biserica Catolica. Vrei sa ti se ierte pacatele? O mica contributie si aranjam noi cu Cel de Sus.

Oi, oi, oi...
Lupii stau la panda...

Nu mai pierde vremea si ia actiune.
Gandesti prea mult si faci prea putine.

Ai nevoie de ajutor?

Mihai este online sa te ajute cu detalii
daca nu te descurci cu plasarea comenzii.