Cum puteti scapa de anxietatea sociala?​

Articolul si videoul trateaza problema anxietatii sociale
si cum putem sa rezolvam aceasta problema.

Cum puteti scapa de anxietatea sociala?


Haideți să începem cu începutul: 


Ce este anxietatea socială?


Anxietatea socială, în primul rând, nu este o stare provocată de exterior, ci este o starea provocată de propria-ți persoană. Este starea pe care creierul tău o creează pentru a te proteja de interacționarea cu persoanele necunoscute, pentru a nu te lăsa să ieși din zona ta de confort, din zona de siguranță…

… știu că este mult mai confortabil să stai în casă și să nu faci nimic în ziua respectivă, însă, o dată cu acest confort, vine și problema pe care acesta o creează: anulează dezvoltarea personală…

… dacă nu există dezvoltare personală, implicit expunere la haos, nu vei ști să reacționezi la situații când vei fi obligat să iei parte la acestea: o conferință, o ieșire în club.

Această problemă numită anxietate socială apare din lipsa de control pe care o ai asupra situațiilor, sau, mai bine spus, din dorința de a controla mai mult decât poți.

NU poți controla comportamentul oamenilor, nici problemele prin care trec, însă, un lucru îl poți controla: reacția ta la ceea ce se întămplă în jurul tău.


Cum puteți scăpa de această anxietate socială?


Simplu. Vă împotriviți gândurilor și acționați. Dacă respectați regula celor 3 secunde, numărul interacțiunilor voastre se va dubla sau poate chiar tripla de-a lungul unei zile. Ce implică regula de 3 secunde?

Să acționezi în primele 3 secunde în care ai văzut o persoană pe care o abordezi, fie ea CEO al unei companii, fie ea tipă pe stradă sau în club, fie el influencer.

Acum probabil vă întrebați cum vă blocați gândurile. Metoda la care niciunul dintre voi nu s-ar gândi: țineți-vă respirația! Da, exact cum ai citit, țineți respirația înainte să interacționezi cu cineva. Astfel nu vei mai avea niciun gând.

 

…pe data viitoare,

Bujor Răzvan